International aktion mod tv-pirater
– tre danskere sigtet

Juni 2020
Kilde: DigitaltTv

Et internationalt netværk, der skal have udbudt ulovlig streaming af tv-signaler til mere end to millioner kunder på tre kontinenter, er blevet genstand for en international politiaktion. I alt er 11 anholdte som en del af aktionen, her af tre danskere. De er efterfølgende løsladt igen, men sigtet i sagen.

I den danske del af sagen blev der ransaget på tre forskellige adresser. Hos en 43-årig mand i Hvidovre, en 46-årig mand i Vejle og hos en 40-årig mand fra Billund.

De otte andre mistænkte blev anholdt i Tyskland, Sverige og Spanien.

De er alle sigtet for ulovligt salg og film og IPTV-abonnementer, hvor der blev solgt adgang til blandt andet 90 danske og 5100 internationale tv-kanaler til en pris på 89 kroner om måneden eller 669 kroner for et helt år, hvilket er langt under markedsprisen for en lovlig adgang.

Det er i Danmark Bagmandspolitiet – Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – der står for sagen. “Der er tale om et yderst professionelt, internationalt netværk, der har tjent over 100 mio. kr. ved at tilbyde ulovlig og meget billig adgang til tv-kanaler, film samt populære streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon,” siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein fra SØIK i pressemeddelelsen.